Networking-ul la birou: Cum să-ți construiești o rețea de contacte puternică

În lumea afacerilor, networking-ul este esențial pentru succes. O rețea de contacte puternică îți poate deschide ușile către noi oportunități de carieră, te poate ajuta să obții informații valoroase și te poate sprijini în momentele dificile.

Networking-ul la birou este o modalitate excelentă de a-ți construi o rețea de contacte. Iată câteva sfaturi pentru a face acest lucru:

 1. Fii prezent/ă

Primul pas pentru a-ți construi o rețea de contacte la birou este să fii prezent/ă. Participă la evenimentele de la locul de muncă, cum ar fi întâlnirile de echipă, concursurile și petrecerile. Acest lucru îți va oferi ocazia de a te întâlni cu oameni noi și de a afla mai multe despre activitățile din fiecare departament.

 • Fă-te cunoscut/ă

Când întâlnești oameni noi, fă-ți cunoscut numele și rolul în companie. Spune-le câteva lucruri despre tine și despre interesele tale. Fii politicos/ă și deschis/ă spre conversație.

 • Fii interesat/ă de ceilalți

Încearcă să afli mai multe despre oamenii pe care îi întâlnești. Pune-le întrebări despre ei înșiși, despre munca lor și despre interesele lor. Arată-le că ești interesat/ă să îi cunoști mai bine.

 • Oferă ajutor

Când vezi pe cineva care are nevoie de ajutor, oferă-ți ajutorul. Acest lucru este o modalitate excelentă de a te face cunoscut/ă și de a construi relații cu ceilalți.

 • Fii un bun ascultător

Când vorbește cineva cu tine, ascultă-l cu atenție. Fii interesat de ceea ce are de spus și pune-i întrebări. Acest lucru îți va arăta că ești interesat/ă de ceea ce are de spus și că îi apreciezi opiniile.

 • Fii autentic/ă

Fii tu însuți atunci când te întâlnești cu oameni noi. Nu încerca să fii altcineva decât ești. Oamenii vor aprecia autenticitatea ta.

 • Urmărește-i pe ceilalți

Urmărește-i pe oamenii pe care îi întâlnești pe rețelele de socializare. Acest lucru îți va oferi ocazia de a afla mai multe despre ei și de a rămâne conectat cu ei.

 • Participă la evenimentele din afara companiei

Participă la evenimente din afara companiei, cum ar fi conferințe, seminarii și evenimente de networking. Acest lucru îți va oferi ocazia de a cunoaște oameni din alte companii.

 • Fii perseverent/ă

Networking-ul nu este ceva ce se întâmplă peste noapte. Trebuie să fii perseverent/ă și să continui să te întâlnești cu oameni noi. Cu cât vei întâlni mai mulți oameni, cu atât vei avea mai multe șanse de a construi o rețea de contacte puternică.

Iată câteva sfaturi suplimentare pentru a-ți construi o rețea de contacte la birou:

 • Fii pozitiv/ă și optimist/ă. Oamenii sunt atrași de oameni care sunt pozitivi și care au o atitudine bună.
 • Fii un bun povestitor. Oamenii iubesc să audă povești.
 • Fii un bun ascultător. Atunci când asculți, concentrează-te pe ceea ce spune persoana respectivă și pune-i întrebări pentru a o face să se simtă confortabil.
 • Fii un bun comunicator. Abilitatea de a comunica eficient este esențială pentru networking.

Networking-ul la birou este o modalitate excelentă de a-ți dezvolta cariera și de a-ți construi o rețea de contacte puternică. Prin urmare, ia-ți timp să te întâlnești cu oameni noi și să construiești relații cu ei.

Aplică aici pentru un post de consultant vânzări la Optima!

Aici vei cunoaște toate secretele din domeniul vânzărilor și cum îți poți eficientiza modul de lucru într-o echipă unită, iar în funcție de locația unde te afli (Brașov sau Iași) te așteptăm să participi la training-ul nostru special creat pentru cei ce își doresc să învețe cum să devină vânzători de top: iSell by Optima pentru a afla mai multe informații. Așadar, nu ezita să consulți constant paginile noastre de socializare pentru a fi la curent cu noile evenimente. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


  wpChatIcon